Met een werkbonnen app geniet je van veel gemak. Je krijgt meer inzichten, je versimpelt werkprocessen, je optimaliseert processen en je werkt efficiënter samen. Klinkt dit als muziek in de oren? Neem dit artikel dan op je gemakje door. Hieronder vertel ik je namelijk wat de beste werkbonnen apps van dit moment zijn.
De beste werkbonnen apps 2023: Mijn selectie!
- Beste werkbonnen app – Timemate
- Beste werkbonnen software – Service-Planner
- Beste werkbonnen systeem – Crafter
Beste werkbonnen apps vergelijken; hoe doe ik dat?
Wil je graag je werkbonnen digitaliseren? Gezien bovengenoemde voordelen is dat maar al te goed voor te stellen. Maar, hoe doe je dit nou op de juiste manier? Wat mij betreft kies je voor een van de apps/softwaresystemen die ik hieronder bespreek. Deze 6 apps/systemen zijn als beste bij mijn test naar voren gekomen. Hoe je vervolgens deze werkbonnen software met elkaar kunt vergelijken? Dat vertel ik je nadat ik de 6 apps heb besproken.
1. Timemate
De werkbonnen app van Timemate is wat mij betreft de beste werkbonnen app. Deze app werkt simpel eenvoudig, biedt handige extra’s en zorgt voor de gewenste optimalisatie. Timemate is niet alleen een werkbonnen app, maar ook een urenregistratiesysteem. Met alleen deze app hou je dus relevante informatie bij. Dit geldt niet alleen voor jou, maar ook voor alle medewerkers. Elke medewerker bespaart een hoop tijd, waardoor de gehele organisatie nóg efficiënter kan gaan werken.
Bij deze werkbonnen software valt vooral de eenvoud op. Timemate heeft voor een eenvoudig systeem gezorgd zonder al te veel poespas. Juist deze eenvoud zorgt ervoor dat de app direct tot de verbeelding spreekt. Ondertussen doet de app precies wat-ie moet doen. Bijkomend voordeel is dat je Timemate aan nadere systemen kunt koppelen. Denk hierbij aan de agenda en het boekhoudprogramma. Dankzij deze werkbonnen software creëer je het gewenste (en benodigde) overzicht. Overigens kun je Timemate op twee manieren gebruiken: via de desktop en met een mobiele app.
Het bijhouden van de werkbonnen via Timemate is erg eenvoudig. Het is per klant mogelijk om de gewerkte uren en materiaalkosten te vermelden. Vervolgens kan de klant voor akkoord tekenen, waarna je direct de factuur kunt versturen. Eenvoudig, snel en overzichtelijk! Wil je een abonnement voor Timemate afsluiten? De eerste maand is gratis, maar daarna moet je een betaald abonnement afsluiten. Je kunt kiezen tussen het Basis-pakket (4,95 euro per maand per gebruiker) en het Plus-pakket (9,95 euro per maand per gebruiker).
Voordelen Timemate
✅ Erg eenvoudige werkbonnen app;
✅ Beschikbaar op desktop en via mobiele app;
✅ Ook geschikt voor urenregistratie;
✅ Te koppelen aan je boekhoudprogramma en agenda;
✅ Eén maand gratis uitproberen;
✅ Fijne chat ondersteuning vanuit Timemate.
Nadelen Timemate
❌ Minder geschikt voor hele grote bedrijven.
2. Getcrafter
Ben je op zoek naar een werkbonnen app voor grotere bedrijven? Dan wijzen wij je graag op Crafter. Deze werkbonnen app biedt net iets meer functies, waardoor deze app meer geschikt is voor de grotere bedrijven. Ook met deze app kun je in ieder geval veel kanten op. Dankzij de app van Crafter kun je je buitendienst tot 23% effectiever laten werken. Dit komt enerzijds doordat ze minder administratie bij te houden hebben. Anderzijds komt dit doordat je met Crafter ook direct een planning kunt maken. Deze app gaat dus verder dan alleen maar het aanmaken van werkbonnen.
Het maken van de werkbonnen gaat met Crafter in ieder geval simpel. Je kunt makkelijk gebruikte materialen en de gewerkte uren invullen. Doorloop vervolgens een korte vraaglijst, maak foto’s en vraag de klant ter akkoord te ondertekenen. Het is bij Crafter ook mogelijk om de klant direct te laten betalen. Met deze app werk je ook gericht aan de processen in je onderneming. Je optimaliseert de processen, mede doordat je een compleet werkproces met Crafter kunt maken. Daarbij is het ook nog mogelijk om deze app aan je boekhoudpakket te koppelen. Dat levert nog meer gemak en een flinke tijdsbesparing op.
Wel moet je bij Crafter met een forse investering rekening houden. Je kunt bij deze app voor het Starter-pakket kiezen, waarvoor je 15 euro per maand per gebruiker moet betalen. Het Professional-pakket is nog een slag duurder: 25 euro per maand per gebruiker. Gaat je voorkeur uit naar het Advanced-pakket? Dan betaal je 39 euro per maand per gebruiker
Voordelen Crafter
✅ Ideaal om digitaal werkbonnen mee te maken;
✅ Ook in te zetten als planning tool;
✅ Directe koppeling met boekhoudpakket mogelijk;
✅ Interne processen moeiteloos te optimaliseren;
✅ Voor veel bedrijven geschikt;
✅ 30 gratis uit te proberen.
Nadelen Crafter
❌ Behoorlijk duur;
3. Service-Planner
Heb je de wens om een goede digitale werkbon software te gebruiken? Een van de beste softwaresystemen waar je dan voor kunt kiezen, draagt de naam Service-Planner. In mijn ogen is dit veel meer dan alleen een werkbonnen programma. Met deze software kun je moeiteloos werkbonnen aanmaken. Je kunt het gehele proces van werkbonnen digitaliseren, waardoor de kans op fouten een stuk kleiner is. Ook levert dit je geld op, bespaar je de nodige tijd en geniet je van meer gemak.
Daar blijft het bij Service-Planner echter niet bij. Met deze werkbonnen software kun je bijvoorbeeld ook automatische vervolgafspraken maken. Verder is het mogelijk om een complete dagplanning met deze software te maken. Alle buitendienstmedewerkers werken hierdoor zo efficiënt mogelijk. Wat je voor Service-Planner moet betalen, is niet helemaal duidelijk. Je kunt het programma gratis uitproberen, maar daarna moet je wel een betaald abonnement afsluiten. De enige informatie die Service-Planner hierover verstrekt, is dat de vanaf prijs 9 euro per maand is.
Voordelen Service-Planner
✅ Ideaal om werkbonnen te digitaliseren;
✅ Complete planning tool;
✅ Automatisch vervolgafspraken maken;
✅ Vanaf elke device te gebruiken;
✅ Online omgeving volledig in je eigen huisstijl vormgegeven;
✅ Volledige ontzorging vanuit Service-Planner.
Nadelen Service-Planner
❌ Weinig transparantie met betrekking tot de tarieven.
4. OutSmart
Wil je alle processen voor je buitendienst optimaliseren? Dan heb je baat bij de app van OutSmart. Met deze app geniet je van digitale werkbonnen, maar ook van het aanmaken van digital facturen. Je bent met dit systeem in staat om veel processen volledig te optimaliseren. Met OutSmart kun je echter meer. Je kunt dit programma ook nog koppelen aan bijvoorbeeld je ERP systeem en je boekhoudsysteem. Verder is het met OutSmart mogelijk om een complete planning op te stellen. Ook kun je met dit systeem onderling met elkaar communiceren.
Door de jaren heen hebben ruim 4.000 bedrijven voor OutSmart gekozen. Met deze werkbonnen software geniet zij van veel gemak en van veel mogelijkheden. Zoals hierboven al in het kort aangegeven, is deze app ook te gebruiken als facturatie software. Je slaat hierdoor nog meer vliegen in één klap. De werkbonnen software van OutSmart is voor veel bedrijven geschikt. Eigenlijk elk bedrijf dat met een buitendienst te maken heeft, is in staat om deze app te gebruiken. De branche waarin je actief bent, is hierbij niet van belang.
Voor de app van OutSmart moet je behoorlijk diep in de buidel tasten. Voor het Basic-pakket betaal je voor 1 gebruiker per maand 25 euro. Voor het Team-pakket betaal je voor 1 gebruiker per maand 35 euro. Voor het Pro-pakket betaal je voor 1 gebruiker per maand 45 euro.
Voordelen OutSmart
✅ Geweldige werkbonnen software;
✅ Ook geschikt om planningen mee te maken;
✅ Dient ook als facturatiesoftware;
✅ Voor alle bedrijven met buitendienst geschikt;
✅ Te koppelen aan andere softwaresystemen;
✅ Veel automatiseringsmogelijkheden.
Nadelen OutSmart
❌ Kosten lopen per maand fors op.
5. Simple-Simon
Gaat je voorkeur uit naar een zo’n eenvoudig mogelijke werkbonnen app? Dan is de Simple-Simon slimme werkbon app een interessante optie voor je. Deze werkbonnen software is niet gratis, maar is wel gratis uit te proberen. Je krijgt hierdoor direct een duidelijk beeld van deze werkbonnen app.
Met dit werkbonnen systeem van Simple-Simon kun je in ieder geval veel kanten op. Je bent namelijk in staat om makkelijk en snel digitale werkbonnen aan te maken. Daardoor werk je sowieso al een stuk efficiënter. Maar, deze werkbonnen app heeft meer te bieden. Zo kun je met deze app makkelijk navigeren, waarbij je ook direct de reis- en werktijd kunt registreren.
Ook is het mogelijk om alle verbruikte artikelen te registreren. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is een barcode. Ook kun je met deze app een realtime planning maken en bijhouden. Verder kun je eigen formulieren creëren, kun je klanten de werkbon direct laten ondertekenen en kun je je klanten mailen of sms’en over de verwachte aankomsttijd.
Voor alle bedrijven met een buitendienst is Simple-Simon erg geschikt. Deze app wordt bovendien goed beoordeeld door de huidige gebruikers. Jammer genoeg valt er online niks te vinden over de tarieven. Wel kun je via de website direct een live demo aanvragen.
Voordelen Simple-Simon
✅ Eenvoudig in gebruik;
✅ Mogelijkheid om planning te maken;
✅ Veel aanvullende functies & mogelijkheden;
✅ Overzichtelijke app;
✅ Voor veel bedrijven geschikt;
✅ Te koppelen aan je boekhoudpakket.
Nadelen Simple-Simon
❌ Online zijn geen tarieven te vinden.
6. FieldBuddy
Heb je oren naar een goede werkbonnen app? Gaat je voorkeur daarbij uit naar een app waar je méér mee kan dan alleen werkbonnen digitaliseren? Dan is FieldBuddy een prima optie voor je. Dit is een alles-in-een oplossing waarmee je je service optimaliseert. Groot voordeel van FieldBuddy is de configuratiemogelijkheid. Je kunt deze app geheel op je eigen business en wensen configureren. Bovendien kun je snel aan de slag, doordat dit een werkbonnen app in de cloud betreft. Daarbij is het ook direct mogelijk om FieldBuddy aan andere softwaresystemen te koppelen.
Met de app van FieldBuddy kun je dus meer dan alleen werkbonnen digitaliseren. Je kunt ook werkprocessen automatiseren en een efficiënte planning maken. Met de planning tool heb je ook alle mogelijkheden om je planning realtime aan te passen.
De app van FieldBuddy is ook perfect op elk device te gebruiken. Bovendien kun je met de app een speciaal klantportaal aanmaken. Daarmee ben je in staat om je klanten een nog betere service te verlenen.
Voor FieldBuddy betaal je wel behoorlijk veel. Het goedkoopste pakket kost 39 euro per gebruiker per maand. Bovendien is de minimale afname 5 licenties. Dat staat gelijk aan minimaal 5 gebruikers.
Voordelen FieldBuddy
✅ Geheel naar wens te configureren;
✅ Werkt volledig in de cloud;
✅ Mogelijkheid om efficiënte planningen te maken;
✅ Te koppelen aan andere systemen;
✅ Mogelijkheid om een klantportaal aan te maken;
✅ Interessante alles-in-een oplossing.
Nadelen FieldBuddy
❌ Vrij dure werkbonnen app;
❌ Niet geschikt voor de kleinere bedrijven.
Mijn beste werkbonnen app 2023
De beste werkbonnen app is wat mij betreft de app van Timemate. Deze app werkt onwijs eenvoudig en biedt de juiste functies aan. Vooral het gebrek aan alle bijkomende functies vind ik een groot voordeel. De app is hierdoor goed te begrijpen en op een fijne/snelle manier te gebruiken.
Gaat je voorkeur niet uit naar Timemate, maar uitgebreide werkbonnen systemen? Dan kun je eens kijken naar Crafter en Service-Planner. Dat zijn in mijn ogen respectievelijk het beste werkbonnen systeem en de beste werkbonnen software.
Werkbonnen app ervaringen en reviews
De bovenstaande 6 werkbonnen apps zijn bij mij in de smaak gevallen. Is dit ook het geval bij gebruikers van deze apps? Daar heb ik onderzoek naar gedaan. Over de verschillende werkbonnen app ervaringen lees je hieronder meer.
Timemate review
De meeste gebruikers van Timemate zijn super te spreken over deze tool. Zij geven aan dat Timemate eenvoudig en doeltreffend werkt. Ook geven meerdere klanten aan dat deze werkbonnen app het gewenste inzicht/overzicht biedt.
Crafter review
De meeste gebruikers van Crafter zijn hier vol lof over. Zij roemen de mogelijkheden van deze werkbonnen software, maar ook de eenvoud. De mobiele app kan ook op veel lovende woorden rekenen.
Service-Planner review
Op de website van Service-Planner vind je veel ervaringen terug. Nagenoeg alle reviews zijn super positief. Wat hierbij ook opvalt, is dat verschillende soorten bedrijven een review achtergelaten hebben. Dit varieert van een pianostemmer tot aan een leverancier van elektrische bakfietsen.
OutSmart review
Met OutSmart kun je een hoop tijd en geld besparen. Dit is niet mijn persoonlijke bevinding, maar wel de bevindingen van meerdere klanten van OutSmart. Zij roemen onder meer de tijd- en geldbesparing. Ook de service die OutSmart verleent, wordt door mensen als zeer prettig ervaren.
Simple-Simon review
Ruim 200 mensen hebben over Simple-Simon een review achtergelaten. Dat de gemiddelde score hiervan een 4,8 op een schaal van 1 tot 5 is, is veelzeggend. Veel mensen roemen de mobiele app, de eenvoud en de aanvullende functies.
FieldBuddy
De meeste FieldBuddy ervaringen zijn bijzonder positief. Dit blijkt onder meer uit de succesverhalen die je op de website van FieldBuddy vindt. Uit deze succesverhalen blijkt dat FieldBuddy een onderneming echt verder helpt.
Werkbonnen app uitkiezen: waar moet je op letten?
Wil je met je onderneming de volgende stap zetten? Dan is het zeker aan te raden om voor een geschikte werkbonnen app te kiezen. Met de juiste digitale werkbon software zet je met je bedrijf de gewenste stappen.
Maar, wat is nou de beste werkbonnen software voor jou? Om het antwoord op die vraag te vinden, zijn er bepaalde aandachtspunten waar je op moet letten. Daar vertel ik je hieronder meer over.
Huidige situatie & bedrijf
Om de beste werkbonnen app uit te kunnen kiezen, moet je goed naar je huidige situatie kijken. Wat is de reden dat je een nieuwe werkbonnen app in gebruik wilt nemen? Welke eisen stel je aan deze app? En hoe groot is je bedrijf precies?
Niet alle werkbonnen apps zijn voor alle bedrijven geschikt. Sommige leveranciers richten zich op kleine bedrijven, terwijl andere leveranciers zich juist op de grote bedrijven richten. Ga ook goed na of de werkbonnen app wel voor de branche geschikt is waarin jij actief bent.
Functies
Bij een werkbonnen app moet je ook goed naar de functies kijken. In mijn ogen zijn er twee bepaalde zaken waar je goed naar moet kijken:
- Welke functies biedt de app precies aan? Met veel apps kun je meer dan alleen het digitaliseren/maken van werkbonnen. Zo kun je met veel apps ook een planning maken en interne processen optimaliseren.
- Aan welke functies hecht je waarde? Het is ook belangrijk om over het gewenste gebruik na te denken. Als je weet waar je je nieuwe werkbonnen app voor wilt gebruiken, kun je ook bepalen over welke functies de app moet beschikken.
Koppelingen
Het is ook belangrijk om naar de mogelijke koppelingen te kijken. In een ideale wereld koppel je de werkbonnen app namelijk aan je boekhoudprogramma. Of aan je ERP systeem. Ga daarom per werkbonnen programma goed na welke koppelingsmogelijkheden er zijn.
Look and feel
Je hebt ook nog met de look and feel van de werkbonnen app te maken. Ga bijvoorbeeld goed na of de lay-out van de app aan je wensen voldoet. Bekijk dit zowel op je mobiele app als op je desktop. Om dit op de juiste manier te bepalen, is het wenselijk dat je een demo aan kunt vragen bij de leverancier.
Kosten per maand
Een van de belangrijkste aandachtspunten is het tarief per maand. Zelf heb ik opgemerkt dat je voor bepaalde werkbonnen app vrij diep in de buidel moet tasten. Zeker als je meerdere gebruikers voor de app in gedachten hebt, loopt de investering aanzienlijk op. Bepaal daarom goed voor jezelf wat je aan de nieuwe werkbonnen software uit wilt/kunt geven. Besef daarbij wel goed dat je met zo’n app behoorlijk veel geld kunt besparen.
Voordelen van een werkbonnen app:
- Je geniet met zo’n app van een flinke tijdsbesparing. Dit geldt voor alle gebruikers van de app, waardoor een compleet bedrijf een stuk efficiënter kan werken. Dit brengt ook nog eens je bedrijfskosten flink omlaag.
- Een werkbonnen app is overal te gebruiken. Een goede werkbonnen app kun je op je desktop gebruiken, maar ook op een mobiel apparaat. Dit maakt zo’n app dan ook uiterst geschikt voor de buitendienst.
- Een werkbonnen app levert veel meer overzicht op. Dit komt onder meer doordat je tal van processen optimaliseert/automatiseert. Ook beschikken veel werkbonnen apps over handige aanvullende functies, zoals het maken van een planning.
- Verbeterde processen. Onder aan de streep verbeter je met een goede werkbonnen app je processen. Dit zorgt voor een verhoogde efficiëntie, betere service, lagere kosten en een hogere klanttevredenheid.
Mijn conclusie over de beste werkbonnen apps
Over de 6 bovenstaande werkbonnen apps ben ik bijzonder te spreken. Deze apps zijn fijn te gebruiken, bieden de gewenste functies en zorgen voor een veel betere bedrijfsvoering. Met een werkbonnen app zet je serieus de volgende stappen met je onderneming.
Daarbij is het ook fijn dat je uit meerdere werkbonnen softwaresystemen kunt kiezen. Mijn advies is om heel goed over het gewenste gebruik na te denken. Aan de hand daarvan kun je snel de beste werkbonnen app uitkiezen.
Meest gestelde vragen over werkbonnen apps
Zit je nog met een vraag over de werkbonnen apps? Je kunt in dat geval mogelijk direct contact opnemen met de leverancier van de app waar je een vraag over hebt. Of heb je een algemene vraag? Dan vind je hieronder mogelijk je vraag plus het antwoord.
In mijn ogen is de app van Timemate de beste werkbonnen app. Deze app biedt alles waar je naar op zoek kunt, is betaalbaar en is voor veel bedrijven geschikt. Ook de eenvoud en aanvullende functies van deze app spreken mij aan. Ook over Crafter en Service-Planner ben ik uiterst te spreken.
Een werkbonnen app werkt volledig in de cloud. Waar je ook bent, kun je hierdoor van deze app gebruikmaken. Je kunt met de app ter plekke werkbonnen aanmaken en deze direct door je klant laten ondertekenen. Ook is het met de betere werkbonnen apps mogelijk om aanvullende functies te gebruiken.
De prijs van een werkbonnen app wordt altijd aangeduid in een prijs per gebruiker per maand. Mijn bevinding is dat dit tarief per leverancier aanzienlijk verschillend is. Timemate is in ieder geval erg interessant geprijsd. Deze werkbonnen app gebruik je al voor 4,95 euro per maand per gebruiker.(1)
Conclusie beste werkbonnen apps 2023
- Beste werkbonnen app – Timemate
- Beste werkbonnen software – Service-Planner
- Beste werkbonnen systeem – Crafter